top of page
Anchor 1

KAPALI ALAN OYUNLARI

15.png

Atölye Açıklaması

Bu atölyede çocukların gelişimlerinin özelliklerine göre kategorilendirilmiş kapalı alanlarda az kişilerle de oynanan oyunlardan ve örnek uygulamalardan oluşmaktadır. Atölye çocukla ilgilenen yetişkinler içindir. 

Yetişkinlerin katıldığı atölyede;

  • Çocuklarla nasıl oyun kurulur? 

  • Hangi oyun hangi gelişim özelliğini destekler? 

  • Çocukların oyunda kazanma ve kaybetmeyi kabul etmeleri nasıl sağlanır?

  • Evde kapalı alanda hangi oyunlar oynanır?

türünde bazı soruların cevaplarını bulacağız. Bunu yaparken de uygulayarak, oynayarak ve eğlenerek keyifli bir deneyim yaşayacağız.

 

Atölye Kazanımları

  • Ebeveynlerin, pandemi döneminde çocukların sosyal, fiziksel, duygusal ve zihinsel gelişimlerini desteklemeleri için, ihtiyaçlarını giderebilmeleri için oyunlar öğrenecekler. 

  • Ailecek keyifli ve verimli zaman geçirmelerini sağlayacak. 

  • Çocuk haklarından sağlıklı gelişim hakkı kapsamındaki oyun oynamanın önemi vurgulanacak

 

Yaş Grubu

  • Yetişkin

 

Atölye Yöntemi

Pandemi koşullarından dolayı atölyelerimiz tamamen çevrimiçi yapılacaktır.

 

Kontenjan Bilgisi

Atölyelerimizde bir grubun açılması için minimum 5 (beş), maksimum 25 (yirmi beş)  katılımcı olması gerekmektedir. 

 

Atölyenin Süresi ve Ücreti 

Atölye 4 saatlik 2 oturumdan oluşmaktadır.

Atölye ücreti olarak katılımcı başına 240 TL’dir (6 ay taksit seçeneği mevcuttur).

 

Atölyenin Başlangıç Tarihi

Atölyenin tarih ve saatleri minimum katılımcı sayısı tamamlandığında katılımcıların durumuna göre kesinleşecektir.

Atölye için Gerekli Araçlar, Materyaller

İnternet bağlantısı olan telefon, tablet ya da bilgisayardan katılım uygundur.  

Etkinlik Biletinizi Almak için Tıklayınız

Atölye Etiketleri

#oyun #cocukgelisimi #kapalialanoyunlari #ailecekoynananoyunlar #evdeoyun #pandemideoyun

 

Eğitmen Özgeçmişi

Burçak Temel

2007 yılında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Tıbbi Biyolojik Bilimler Bölümü'nü bitirip, moleküler genetik alanında çalışmalar yaptı.  11 yıl Tıbbi Biyolog olarak sağlık sektöründe çalıştı.

 

2000 yılından itibaren eğitim ve çevre alanında faaliyet gösteren birçok Sivil Toplum Kuruluşlarında (TEGV, Greenpeace, GDO'ya Hayır Platformu, Tıbbi Biyologlar Derneği, Lösev, Öğretmen Kulübü, İZEK, Sistem Düşüncesi Derneği, AÇEV, Eksi 18 Edebiyat Topluluğu) gönüllü veya profesyonel olarak görev aldı ve bu görevlerin bazılarına hala devam etmektedir.

2001 yılında Oluşum Drama’dan yaratıcı drama eğitimi aldı, daha sonra MEB’in açtığı 2 yıllık 5 aşamadan oluşan tezli Yaratıcı Drama Eğitmenliği ve Liderlik Sertifikasını aldı. 2001 yılından beri yaratıcı drama, eğitici drama çalışmalarını profesyonel olarak; özel ve devlet okullarında, sivil toplum kuruluşlarında ve projelerde sürdürmektedir.

2016 yılında 3. üniversite olarak Anadolu Üniversitesi Çocuk Gelişimi Önlisans Bölümü okudu. 2018 yılında da 4. üniversitesi İstanbul Üniversitesi Çocuk Gelişimi Lisans Bölümünde 3. sınıfı okumaktadır.

2017 yılında  “Atölye Rengarenk”i markasını oluşturdu ve yaratıcı drama, yaratıcı okuma-yazma, plastik sanatlar, sistem düşüncesi gibi farklı disiplinleri kullanarak eğitimler vermeye devam ediyor. MEB müfredatından bağımsız atölye konuları olarak; duygular dolayısı ile öfke kontrolü, ekoloji, çocuk hakları, sokak oyunları, temel beceriler, çocuk edebiyatı, doğadır.

2017 yılında Öğretmen Kulübü ile tanıştı. 2018 yılından beri Öğretmen Kulübü'nün tasarım ekibinin bir üyesi olarak çalışmalarına devam etmektedir.

2017 yılında Sistem Düşüncesi Derneği ile tanıştı. Eğitimde sistem düşüncesi üzerine eğitimler aldı ve uygulamalar yapmaya başladı. 2019 yılından beri  Yönetim Kurulu Üyeliği görevine devam etmektedir.

2018 yılında yaşam boyu eğitim fikrine gönül veren kişiler ile bir araya gelip İzmir Eğitim Kooperatifi (İZEK)  kurma çalışmalarına katıldı. İZEK kurucu ortaklarından olup; 2020-2022 yılı süresince kooperatifin hem Yürütme kurulu üyeliği hem de Atölye Eğitim Komisyonu sorumluluğu görevini yürütmektedir.

2018 yılında TEGV’in eğitmen kadrosuna geçti ve çocuklar ile etkinlik yapacak gönüllülere; ekoloji ve kodlama eğitimleri vermeye devam etmektedir.

2018 yılından beri AÇEV’in (Anne Çocuk Eğitim Vakfı)  ADP (Anne Destek Programı) gönüllü eğitmeni olarak görevini sürdürmektedir.

2019 Kasım ayında İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Projeler Dairesi Başkanlığı Aile ve Çocuk Hizmetleri Şube Müdürlüğünce yürütülen ve İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) tarafından desteklenen “Kültür Park Çocuk Keşif Atölyeleri Merkezi Projesi”nde Çocuk Hakları Eğitmeni olarak; Hayaller Haklar atölyesinin eğitim içeriğini hazırladı ve proje sonlanana kadar çocuklar ile uygulamalar yaptı.

2020 yılında yakın kitabevinden “Ah Korona Vah Korona” ve “Geliyorlar”  çocuk kitabı projelerinde yer aldı ve öyküleri basıldı.

2020 yılında çocuk gelişimi ile ilgili yazıları  9 Eylül gazetesinin 9 sütün bölümünde yayınlanmaya başladı.  

2020 Mart ayında açtığı blog sayfasında; çocuk gelişimi, aile ve çocuk iletişimi, oyunlar, eğitim ve ekoloji konusunda akademik makale derlemeler yapmakta ve yazılar yazmaktadır. 

2020 yılında pandeminin etkileri ile ortaya çıkan ihtiyaçlar doğrultusunda Önemsiyoruz Derneği ve Renkler Psikoeğitim Kurumunun işbirliği ile başlayan; kısıtlı imkan ve yaşam koşulu içindeki ailelerin çocuklarının gelişimine dair danışmak istediği soruları cevaplayan, bir sosyal sorumluluk oyunu olan “İsim Şehir Çocuk” projesinde uzman kadrosunda gönüllü olarak görev almaktadır.

2020 Aralık ayında İZEK adına Oyun Yeniden Başlasın projesinin eğitim koordinatörlüğünü üstlendi ve STDV Özel Deprem Fonu başvurusu, kabul edildi. 2021 yılında 8 aylık bir eğitim programı çalışmasında bulunacak İZEK ortakları arasındadır.

bottom of page