top of page
Anchor 1

Alternatif Ölçme ve Değerlendirme

(Web 2.0)

16.png

Atölye Açıklaması

Dijital araçların ve uzaktan öğretimin etkin kullanıldığı günümüzde, web 2.0 araçlarıyla geliştirilmiş ders materyalleri öğretim süreçlerinin zenginleştirilmesi ve öğrenenin sürece dahil edilmesi konusunda önem kazanmıştır. Özellikle ölçme ve değerlendirme süreci dijital ortamlarda öğretmenler için karmaşık bir hal alabilir ve zaman zaman öğrenciler için sıkıcı gelebilmektedir. 

Bu atölyede, öğretim ortamlarına uygun ölçme değerlendirme uygulamalarını nasıl kullanılır ve bu sürece etkileşim nasıl dahil edilir örnekleriyle ele alınacaktır. 

Eğitim kapsamında,

  • Flipgrid

  • Quizlet

  • Quizizz

  • Mentimeter

  • Zipgrade - optik form oluşturma ve okuma

  • Google forms - Office 365 Forms araçları incelenecektir. 

 

Kazanımlar

  • Öğretim sürecinde ölçme ve değerlendirmeyi geliştirmek üzere öğretim teknolojilerini etkin kullanır.

  • Araç-gereç ve materyallerini gereksinimler doğrultusunda birer öğretim teknolojisi haline getirir.

  • Dersin başlangıcında önceki öğrenmeleri hatırlatıcı etkinlikler yapabilir.

  • Ders sürecinde öğrenmenin kalıcılığını sağlayıcı ölçme ve değerlendirme etkinlikleri gerçekleştirir.

  • İnternet teknolojilerini sınıf içi-sınıf dışı-uzaktan eğitimde ölçme ve değerlendirme için kullanmak üzere entegrasyonunu yapabilir.

Yaş Grubu

Kategori: Yetişkin

Öğretmen adayları

Öğretmenler

Yöneticiler

Akademisyenler

Eğitim Yöntemi

Çevrimiçi (senkron) yapılacaktır.

 

Kontenjan

Kontenjan sınırı yoktur. 

 

Atölye Süresi ve Periyodu

6 saatlik eğitimdir.

3 gün 2 saat şeklinde gerçekleştirilecektir. 

 

Atölye için gerekli araçlar, materyaller

Bilgisayar ve ölçme aracı hazırlama için gerekli içerik, soru vb.

Atölye Ücreti

320 TL + %18 KDV: 375 TL

 

Etkinlik Biletinizi Almak için  Tıklayınız

Atölye Eğitmeni Hakkında

 

Esma ÇUKURBAŞI ÇALIŞIR

2012 yılında Ege Üniversitesi BÖTE bölümünden mezun oldu. Lisans eğitimini tamamladıktan sonra, aynı alanda yüksek lisans eğitimini tamamladı. Şuan aynı alanda (EGE Üniversitesi - Eğitim Bilimleri Enstitüsü - BÖTE Doktora) doktora yapmakta.  2012 yılından bu yana özel eğitim kurumlarında Bilişim Teknolojileri Öğretmeni, Eğitim Teknolojileri Uzmanı görevlerinde bulundu. Şimdi ise Eğitim Teknolojileri Koordinatörlüğü görevini sürdürmektedir. Teknoloji entegrasyonu, mobil öğrenme, 1:1 öğrenme uygulamaları, Google ve Apple eğitim uygulamaları, LMS, bulut teknolojileri,  ağ günlükleri, çevrim içi öğrenme ortamları, hayat boyu öğrenme, temel bilişim teknolojileri becerileri, bilişim etiği ve güvenliği üzerine çalışmalar yürütmekte ve bu doğrultuda öğretmen ve öğrenci eğitimleri vermektedir. 

 

Bestami ÇALIŞIR

2014 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi BÖTE bölümünden mezun oldu. Bilişim Teknolojileri Öğretmeni ve Eğitim Teknolojileri Uzmanı olarak çalışmaktadır. Teknoloji entegrasyonu, mobil öğrenme, Google ve Microsoft eğitim uygulamaları, bulut teknolojileri,  çevrim içi öğrenme ortamları, hayat boyu öğrenme, temel bilişim teknolojileri becerileri, dijital vatandaşlık, ağ teknolojileri ve fotoğrafçılık üzerine çalışmalar yürütmekte ve bu doğrultuda öğretmen ve öğrenci eğitimleri vermektedir.

Eğitimcinin Diğer Atölyeleri

bottom of page