YARATICI DRAMA ATÖLYESİ
Atölye Açıklaması
Yaratıcı drama atölyesinde oyunların sihirli dünyasına giriyoruz. Bu atölyede eğlenerek öğrenme, kendi duygu/ihtiyaçlarının farkına varma ve başkasının duygu/ihtiyaçlarına empati yapabilme, doğaçlama ile karakter ve rolleri deneyimleme, çözüm odaklı ve yaratıcı düşünebilme, kendini ifade gibi pek çok yönümüz gelişiyor. Birlikte oynamaya ve öğrenmeye var mısın?
Atölye Kazanımları
Bu atölyede, yaratıcı drama yöntemi, ilkokul ve ortaokul öğrencilerinin kendi seviyelerine uygun olarak eleştirel, duygusal ve mental düşünme yapısını içselleştirmelerine katkı sağlayarak yeniliklere açık olmaları, var olan potansiyellerini keşfetmelerine, pratik düşünme, iletişim, sosyal gelişim, dinleme ve ifade becerilerini artırmalarına, yaratıcılıklarını geliştirmelerine olanak sağlamak hedeflerine ulaşmak amaçlanmaktadır.
Yaş Grubu
-
7 - 10 Yaş (İlkokul)
-
10 - 13 Yaş (Ortaokul)
Atölye Yöntemi
Pandemi koşullarından dolayı atölyelerimiz tamamen çevrimiçi yapılacaktır.
Kontenjan Bilgisi
Atölyede bir grubun açılması için minimum 4 (dört) katılımcı olması gerekmektedir. Maksimum sayı eğitmen tarafından belirlenecektir.
Atölyenin Süresi ve Ücreti
Atölye 1 ay boyunca haftada bir gün 2 ders toplam 8 ders şeklinde olacaktır.
Atölye 2 ay boyunca haftada bir gün 2 ders toplam 16 ders şeklinde olacaktır.
Atölye ücreti olarak katılımcı başına, ödeme 250 TL’dir. (6 taksitte ödenebilir).
2 aylık kayıt seçeneğinde atölye ücreti katılımcı başına, ödeme 500 TL’dir. (6 taksitte ödenebilir).
Atölyenin Başlangıç Tarihi
Atölyenin tarih ve saatleri minimum katılımcı sayısı tamamlandığında katılımcıların durumuna göre kesinleşecektir.
Atölyeler salı / perşembe günleri 16:00 - 17:30 saatleri arasında olacaktır.
Tanıtım toplantısında çoğunluğun isteğine göre atölyenin gün ve saatlerinde değişiklik yapılabilecektir.
Atölye için Gerekli Araçlar, Materyaller
İnternet bağlantısı olan bilgisayar ile katılabilirler.
Etkinlik Biletinizi Almak için Tıklayınız.
Atölye Etiketleri
#yaraticidrama #drama #cocukatolyesi #yaraticilik #deneyimatolyesi
Eğitmen Özgeçmişi
Seda Yaralı
1982 İzmir doğumlu, Dokuz Eylül Üniversitesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkiler Mezunu (2004), Dokuz Eylül Üniversitesi Girişimcilik Akademisi (DEGA) 4. Dönem Mezunu (2016), İnsan Kaynakları Uzmanı, Yaratıcı Drama Eğitmeni, Points of You Koçluk Oyunu Explorer ve Deneyim Atölyesi (www.deneyimatolyesi.com) kurucusudur (2018). Deneyim Atölyesi ile amacı, girişimci, tasarımcı, yenilikçi düşünce yapısını keşfetme-geliştirme ile problem çözme, yaratıcılık, karar verme, çatışma çözme, değişime uyum sağlama, çevik ve esnek olma gibi Endüstri 4.0 Yetkinliklerine yönelik konularda farklı ihtiyaçlara çoklu bakış açılarıyla yeni deneyimler kazandırma fırsatı sunmaktır. DEU Teknoloji Transfer Ofisi (DETTO) Girişimcilik ve Ticarileştirme Birimi Uzman Yardımcısı olarak üniversite öğrencileri ve start-uplarla girişimcilik, iletişim, takım çalışması konularında atölye faaliyetleri yürütmüştür. TEGV, Bilim Kahramanları Derneği, Kızılay Gençlik Kampları, Çağdaş Drama Derneği gibi STK’larda drama alanında ve Halk Eğitim Merkezlerinde "usta öğretici" olarak çeşitli görevler almaktadır.
Dokuz Eylül Üniversitesi Girişimcilik Akademisi (DEGA) 4. Dönem Mezunu(2016), İnsan Kaynakları Uzmanı, Girişimci ve Yaratıcı Drama Eğitmeniyim. Dokuz Eylül Girişimcilik Akademisi (DEGA)’ne kabul edildiği projesi “Yaratıcı Fikirler Çemberi” ile DEGA katılımcılarına Yaratıcı Drama yöntemi ile girişimcilik, inovasyon, iletişim konusunda interaktif eğitim çalışmaları.
Amacım, Deneyim Atölyesi ile girişimcilik, inovasyon, iletişim, ifade becerileri konularında interaktif eğitim yöntemleriyle yeni deneyimler kazanma fırsatı sunmaktır.
- Bilim Kahramanları Derneği, 2017 yılından beri Merak Makinesi Gönüllü Eğitmeni, 2019 INTO ORBIT First Lego Legue (FLL) Uluslararası İzmir Turnuvasında Öz Değerler Juri (Core Value Judge) ve Yerel-Ulusal Turnuvalar Skor Tutucu görevini yerine getirmiştir.
- KIZILAY Heybeliada Ulusal ve Uluslararası Gençlik Kamplarında Drama Branş Lideri (2018-2019)
- Girişimcilik, problem çözme, yaratıcı düşünme, yenilikçi öğrenme ve öğretme tasarımları, iletişim, inovasyon konularında yaratıcı drama atölyeleri yürütmek
- Deneyimsel Öğrenme Yöntemi
- Design Thinking
- Girişimcilik eko-sisteminde değer üreten network ağı
- Çağdaş Drama Derneği Yaratıcı Drama Liderliği Programı bitirme projesi ‘Girişimci Düşüncenin Temellerine Yönelik Farkındalık Kazandırılmasında Yaratıcı Drama Yönteminin
Kullanılması’ konusunda çalışma ve araştırmalarına hala devam etmektedir.
- Mood Planner adıyla Yaratıcı Çizim Teknikleri Zentangle, Tangle, Zendoodle, Doodle ile Iraksak Düşünme Becerisinin Geliştirilmesi konularında çalışmalar yapmaktadır.
- Swing dansın bir türü Lindy Hop Dansının aktif dansçısı
Ayrıntılı bilgi için Deneyim Atölyesi web sitesini ziyaret edebilirsiniz.
Eğitimcinin Diğer Atölyeleri